HR-advies

Deskundig advies, afgestemd op uw organisatie

Lemniscaat Coaching & Advies levert HR-diensten waarmee organisaties ondersteund worden om een goed HR-beleid te ontwikkelen en uit te voeren. HR-beleid is voorwaarden-scheppend. Het is een middel om balans te brengen in organisatiebelangen en belangen van medewerkers. Een goed HR-beleid stelt medewerkers in staat kwalitatief hoogwaardig werk te leveren, terwijl het eigen welzijn in balans blijft.

Thema's waarbij Lemniscaat Coaching & Advies kan ondersteunen, zijn:

  • Werving & selectie: beleid ontwikkelen, training selectiegesprekken verzorgen, inzetten competentiespiegel, groepsgewijze selectiemethode  ontwikkelen
  • Competentiemanagement: invoering begeleiden, competentieprofielen opstellen, functioneringsgesprekken invoeren
  • Functiebeschrijvingen en -waardering: functiebeschrijvingen opstellen, functies waarderen m.b.v. FWG 3.0
  • Opleidingen: opleidingsbeleid ontwikkelen, aansluitend bij de strategie van de organisatie, cafetaria-model voor opleidingen ontwikkelen

Dit zijn een aantal voorbeelden van onderwerpen waarop Lemniscaat Coaching & Advies van dienst kan zijn. Heeft u een vraag, neem dan gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek. De contactgegevens vindt u op de pagina Contact.

Download Voorwerk 2 Het contract dilemma in de zorg

 

Verder naar HR interim diensten

Verder naar HR voor MKB

Verder naar Coaching

Het contracturendilemma in de zorg

In september 2010 waren P&O’ers van zorginstellingen in Friesland bijeen om de gesignaleerde problematiek rondom kleine contracten met elkaar te bespreken. Ina Geertsema-Hutten (P&O adviseur Meriant) verzorgde de inleiding.  Jannie van der Wal (Lemniscaat coaching & advies) leidde de discussie over het thema. Alle deelnemende organisaties hebben met de problematiek te maken. Vanuit organisatieperspectief zijn kleine contracten gewenst om bijvoorbeeld afstemming te krijgen met roosters en om flexibiliteit in de personeelsformatie te creëren. Medewerkers, met name de jongere, willen juist graag contracten met meer uren en vastigheid, zodat zij voldoende inkomen hebben om leven en wonen vorm te geven. Deze tegengestelde wensen stelt P&O'ers voor de uitdaging om creatieve oplossingen te bedenken. Vanuit de deelnemers zijn allerlei ideeën aangedragen die een bijdrage kunnen leveren in het dichter bijelkaar brengen van de belangen. Hieronder kunt u de notitie in pdf-formaat downloaden.

Speelt de problematiek ook in uw organisatie en wilt u ermee aan de slag? Neem dan gerust contact op. Ik kan u helpen om uw situatie in kaart te brengen en oplossingen te bedenken die passen bij uw organisatie, bijvoorbeeld door het leiden van een workshop voor uw P&O-medewerkers en managers. Ook kan ik u helpen bij beleidsontwikkeling en implementatie in uw organisatie.

 

Download Voorwerk 2 Het contract dilemma in de zorg

Bestand Grootte
Voorwerk 2 Het contract dil... 233.72 KB Download